Biodynamische Psychologie


20 november is de Dag van de Biodynamische Psychologie

‘Aandacht voor je lichaam in jouw buurt’

 

20 november vindt de eerste Dag van de Biodynamische Psychologie plaats. Een dag waar wordt stilgestaan bij het lichaam. Nicky Smout van het NIB, het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie licht toe:  “Ons lichaam slaat ons hele leven ervaringen op en met biodynamische psychologie maken we de helende kracht, die we in ons hebben, vrij.”

 

Biodynamische Psychologie

Biodynamisch Psychologie staat voor het integreren van de informatie en mogelijkheden die in je lichaam aanwezig zijn. Via lichaamsbewustzijn kun je belemmeringen transformeren en je volle mogelijkheden en levendigheid weer ervaren. Zo kan je in je eigen lichaam een anker gaan voelen. “Van human-doing naar human-being.”

 

Druk leven

Daar waar je het druk hebt, overspoeld wordt door alles wat moet gebeuren op een dag en je neigt jezelf te verliezen, kan je via je lichaam weer in contact komen met je interne hulpbronnen. Daar waar je het contact met anderen verliest, je geïsoleerd voelt of je te kort voelt schieten, kan je via je lichaam behoefte aan veiligheid, nabijheid en verbinding voelen en van daaruit handelen.

 

Over het NIB

Het NIB, het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie verzorgt geaccrediteerde opleidingen, cursussen en bijscholingen met als basis de biodynamische psychologie.

Deze benadering helpt je naast je cognitieve capaciteiten ook je gevoelskwaliteiten en sensorische bewustzijn in te zetten voor onderzoek en ontwikkeling. Om vrijer te komen van je geschiedenis en je zorgen. Je leert gewaar te worden, te voelen en vriendelijk je met jezelf te verbinden. Nicky Smout vult aan: “Wij bieden als het ware een heroriëntatie van jezelf, waardoor je weer contact kunt maken met alle signalen die je lichaam geeft.”

 

Dag van de Biodynamische Psychologie ook in TILBURG

Het NIB is gevestigd in Amsterdam en op 20 november, de dag van de Biodynamische Psychologie, gaat het NIB ook het land in. Met medewerking van biodynamische therapeuten in het hele land, kun je op verschillende plaatsen in het land terecht voor een kennismaking met deze vorm van jezelf ontdekken/ontwikkelen en met de mogelijkheden van begeleiding door therapeuten of door het volgen van een opleiding of cursus.

 

Waar kun je terecht?

In Tilburg kun je terecht bij therapeut Adriana Louws. Zij is gevestigd aan de Ankeveenstraat 29 in de wijk Reeshof/Witbrant oost.  Informatie over de ‘De Dag van’ vind je op de website www.lichaamsgebaseerd.nl. Iedere bezoeker krijgt iets mee naar huis. Heb je vragen? Stel ze via dedagvan@biodynamischepsychologie.nl