Presentatie 03-06-2012


Beste Witbrant oost bewoners

Zoals jullie allen weten werd gisteren (3 Juni) tijdens de 58e Kunst op Zondag in de Hilvaria Studio's de expositie van steensculpturen van Georg Hueter door Jan Doms geopend. Het was een heel leuke en onderhoudende gecombineerde presentatie van dans en beeldende kunst. En Jan Doms bleek een inspirerende en veelzijdige gastheer! Georg Hueter blijkt niet alleen een begenadigd beeldhouwer te zijn (die volgens Jan Doms tot de Europese top behoort), maar ook nog eens een hele aardige spreker. Hij wist de gasten echt te boeien met zijn kijk op beeldhouwkunst, wat hem drijft en hoe hij werkt. Ook wist hij de dansperformance van Ulrike Doszmann, waarmee zij de steensculpturen van Georg Hueter als het ware in beweging bracht, heel aardig te vertalen naar de totstandkoming van zijn steensculpturen. 

Jan Doms is er samen met Gerard van Rooij echt in geslaagd om met de bijzondere opstelling van de steensculpturen in de Hilvaria Studio's een extra dimensie toe te voegen aan het werk van Georg Hueter. Tijdens zijn interview met Georg Hueter stipte Jan Doms uiteraard ook ons kunstproject van Witbrant-Oost nog even aan. Dit project is immers ook in de kunstwereld best van grote waarde en zal straks ook internationaal in de belangstelling staan!

Natuurlijk waardeert iedereen kunst op zijn eigen manier, maar naar mijn mening hebben we met de keuze van de twee objecten van Georg Hueter Kunst in Witbrant-Oost op de Europese kaart gezet!

Jammer alleen dat er gisteren zo weinig belangstelling was van wijkbewoners. Het kan niet aan het weer gelegen hebben, want het regende toch. Ook aan de kosten (entree was slechts 5 euro inclusief koffie) of de afstand (slechts een klein kwartiertje rijden) kan het niet gelegen hebben!

Gelukkig duurt de expositie tot 30 september a.s., zodat de Witbrant-Oost bewoners nog een kleine vier maanden de kans hebben om kennis te maken met het prachtige werk van Georg Hueter. Er worden niet alleen grote, maar ook veel kleine steenschulpturen getoond.

In een gesprekje dat Alma en ondergetekende hadden met de echtgenote van Georg Hueter werden wij ook aangenaam verrast door haar hartelijkheid en haar gastvrijheid. Het heeft ons aan het nadenken gezet over de mogelijkheid van een bezoekje aan het atelier van Georg Hueter in Hösbach/Winzenhohl, een klein dorp in de buurt van Frankfurt am Main. Misschien dat er vanuit de wijk belangstelling bestaat (club van 100?) om dat deze zomer te realiseren?


Aan alle bewoners van Witbrant-Oost

 Op zondag 3 juni a.s. wordt in de Hilvaria studio’s tijdens de 58e editie van Zondagkunst aandacht besteed aan de monumentale kunst van Georg Hüter, de maker van het beoogde kunstensemble voor Witbrant-Oost. Bijgaand ontvangt u een uitnodiging voor een bijzondere presentatie, welke aanvangt om 11.00 uur.

Klik hier voor meer info.